Drieluik Natuurkunde

natuurkunde

Word op één avond op de hoogte gesteld van verschillende onderwerpen. Zo komen aan bod: de Delftse uitleenkoffers, quantumtechnologie in het onderwijs met een labtour.

Opzet
1. Uitleenkoffers
De afgelopen jaren heeft een aantal leraren uit de regio bij de nieuwe examenonderwerpen Geofysica en Stoffen & Materialen een groot aantal proeven ontworpen, die te leen zijn bij het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland. Tijdens de sessie krijg je een inkijkje en een paar demonstraties.

2. Quantum in het onderwijs
Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan een aantal onderwerpen uit recent onderzoek. Dat sluit aan op de vwo-stof: gebruik van de STM bij atoommanipulatie en ook de onzekerheidsrelatie, Schrödingers kat en hoe we dat experimenteel kunnen benaderen.

3. Labtour Quantum Nanotechnologie
Tijdens de labtour maak je kennis met een SQUID-practicum. Dit is een vrij eenvoudige opstelling die gebruik maakt van quantum-effecten en die in principe door scholieren kan worden bediend.

Trainers
Wim Sonneveld en Sander Otte
TU Delft

Data en tijd
18 november 2020
16.00 – 20.00 uur (met maaltijd)

Locatie
Volgt.

Kosten
De kosten voor deze cursus blijven door subsidie van de gemeente Den Haag beperkt tot € 85,- per deelnemer. Deze kosten worden gefactureerd aan de school.

Aanmelden