fbpx

Middenmanager: Impact in het hart van de school

people, group, friends

Dit programma biedt jou, midden manager uit het VO, gelegenheid om nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden over management en organisatieontwikkeling eigen te maken. Het programma bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten (van 4 uur) en een eindopdracht (circa 8 uur werk).

Drie thema’s staan centraal in de ontwikkeling:

  • Betekenisvol middenmanagement: Hoe stimuleer je ontwikkelingen en creëer je een toekomst die goed is voor leerlingen, ouders, in- en externe partijen?
  • Design thinking: Hoe kan “denken als een ontwerper” je helpen bij het aanpakken van complexe vraagstukken op jouw school?
  • Reflectief leren: Hoe helpt reflectie je bij de dagelijkse drukte van het leidinggeven?

Wat je zult leren en ervaren

  • Je ervaart hoe het is om met gelijkgestemden gericht het gesprek aan te gaan op basis van theoretische kaders, over de uitdagingen van alledag en deze vervolgens om te zetten in concrete acties. Van en met elkaar leren maakt het programma een rijke ervaring van waaruit nieuwe netwerken ontstaan.
  • Je maakt kennis met diverse nieuwe theorieën over ontwikkel- en managementconcepten die je in staat stellen inzicht te krijgen in de ontwikkeldynamiek van je eigen organisatie en de impactvolle rol die jij daar zelf in kunt hebben als leidinggevenden.
  • Je leert om de wereld te bezien vanuit mogelijkheden die kunnen worden benut voor zelfsturing en beleid. Je ervaart hoe het is om besluiten te nemen op basis van verschillende perspectieven: denken/analyseren, zien/ voelen en doen/ ervaren.
  • Je ervaart hoe leuk het is om samen met collega’s in ontwikkeling te zijn en nieuwe perspectieven en theorieën aangereikt te krijgen, met als effect dat reflecties tot concrete acties leiden.

Werkvormen
De bijeenkomsten zijn groepsreflecties ondersteund met CoachingOurselves modules. Teven bieden we een app aan waarin mini courses worden aangeboden ter ondersteuning van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Doelgroep
Teamleiders, afdelingsmanagers, coördinatoren of sectievoorzitters

Trainer(s)
Maarten van Thiel en Robin van Iperen
Change Propellers

Data
Donderdag 7 januari 2021
Donderdag 4 februari 2021
Donderdag 4 maart 2021
Donderdag 1 april 2021
Donderdag 29 april 2021
Donderdag 3 juni 2021

Tijd
Steeds van 16.00 – 20.00 uur

Locatie
Dit traject wordt vooralsnog online verzorgd. Mochten de coronamaatregelen daartoe ruimte geven, dan zullen bijeenkomsten later in het voorjaar op een fysieke locatie worden gehouden.

Kosten
De kosten voor deze cursus blijven door subsidie van de gemeente Den Haag beperkt tot € 750,- per deelnemer. Deze kosten worden gefactureerd aan de school.